معاون وزیر اقتصاد خبر داد راهاندازی رشته اقتصاد زیستی/فعالیت 300 شرکت زیست فناوری در کشور
معاون وزیر اقتصاد خبر داد راهاندازی رشته اقتصاد زیستی/فعالیت 300 شرکت زیست فناوری در کشور
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به رشد هفت برابری تولید داروهای زیستی در کشور طی سالهای 84 تا 89 گفت: در حال حاضر حدود 300 شرکت در حوزه زیست فناوری ایجاد شده است که موفق به تولید 150 محصول شدهاند و بر اساس برنامههای دولت شرکت هایی که موفق به تولید محصول شدهاند تا سقف 50 درصد مورد حمایت قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر شاپور محمدی در افتتاح اولین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران با تاکید بر اثرات اقتصاد زیستی بر رشد اقتصادی و همچنین جبران کمبود منابع طبیعی افزود: با توجه به اثرات اقتصاد زیستی بر حوزههای اجتماعی، امنیت غذایی و حوزههای زیست محیطی با همکاری سازمان محیط زیست اقدام به راهاندازی کمیته "اقتصاد سبز" کردیم.
وی با اشاره به افزایش جمعیت در جهان اظهار کرد: بر اساس پیشبینیها تا سال 2020 جمعیت جهان با افزایش 23 درصدی از هفت میلیارد نفر به 8.6 میلیارد نفر افزایش مییابد.
محمدی با تاکید بر این که 63 درصد از این جمعیت شهرنشین خواهد بود، ادامه داد: این امر موجب افزایش تقاضا برای بهداشت، مسکن و انرژی خواهد شد که تاکید بر اقتصاد زیستی در این حوزه میتواند بر اقتصاد منطقهای و جهانی اثرگذار باشد.
وی همچنین با اشاره به رشد اقتصادی در دنیا خاطرنشان کرد: متوسط درآمد سرانه جهان به قیمت ثابت از چهار هزار و 200 دلار در سال 2012 به هشت هزار و 600 دلار در سال 2020 خواهد رسید که این افزایش 104 درصدی موجب تخریب بیشتر محیط زیست خواهد شد که توجه به توسعه اقتصاد سبز را میطلبد.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر این که تقاضا برای دریافت انرژی تا سال 2035 به میزان 52 درصد افزایش پیدا میکند، اظهار داشت: علاوه بر آن با انتشار گازهای دیاکسید کربن مواجه خواهیم شد. این افزایش نشان میدهد که برای سال های آتی باید تدابیری برای کنترل گازهای گل خانهای اندیشیده شود.
وی با اشاره به تجارب جهانی در این زمینه یادآور شد: بر این اساس کشورهای مختلف اروپایی استراتژیهای مختلفی برای حفظ محیط زیست ارائه کردند که از آن جمله میتوان به توسعه بازار و رقابت در حوزههای زیست فناوری، تقویت سیاستهای هماهنگ از طریق ایجاد یک پنل اقتصاد زیستی اشاره کرد.
محمدی با اشاره به اقدامات انجام شده در ایران افزود: در ایران با تدوین اسنادی چون سند ملی زیست فناوری، سند راهبردهای زیست فناوری و ... اقدام به ارائه سیاستگذاریهایی در زمینه توسعه حوزههای زیست فناوری شده است.
منبع خبر: "سایت ایسنا"