فعالیت کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت دانش بنیان معاونت علمی ریاستجمهوری از زبان دبیر کارگروه
فعالیت کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت دانش بنیان معاونت علمی ریاستجمهوری از زبان دبیر کارگروه
دکتر محمد صاحبکار خراسانی روز چهارشنبه در گپ و گفت صمیمانه با اصحاب رسانه با اشاره به روند تشکیل کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان و اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان زیر نظر این کارگروه افزود: قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان از سال 92 به طور رسمی اجرایی شده است و طی آن 13 هزارو 849 شرکت در سامانه کارگروه ارزیابی وتشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان ثبت نام و نام کاربری ایجاد کرده اند.
در این گپ و گفت مطرح شد:
مجوز شرکت های دانش بنیان مادام العمر نیست . :مدت مجوز شرکت های دانش بنیان 2 سال و فرایند ارزیابی مجدد 200 شرکت دانش بنیان شروع شده است.
6 هزار و 753 شرکت وارد فرایند اولیه ارزیابی شدهاند و براساس ارزیابی های انجام شده و 2هزار و 759 شرکت تایید شده اند و به مرحله ای رسیده اند که می توانند از مزایا و حمایت های در نظر گرفته شده استفاده کنند. از این تعداد 1667 شرکت نوپا، 248 شرکت صنعتی بزرگ و 844 شرکت تولیدی و خدماتی هستند، همچنین تا کنون 2 هزار و 841 شرکت تایید نشده اند و بیشترین دلیل رد آنها خارج بودن فعالیت آنها از سرفصلهای 14 گانه کارگروه ارزیابی شرکتها است.
درفرایند ارزیابی مجدد شرکت های دانش بنیان پیش بینی می شود که 10 تا 15 درصد شرکت های دانش بنیانی که در دور نخست تایید شده اند در این فرایند نتوانند تاییدیه دانش بنیان بگیرند.
معرفی 2300 شرکت دانش بنیان برای استفاده از معافیت مالیاتی
یکی از حمایت هایی که برای شرکت های دانش بنیان درنظرگرفته شده است، بهره مندی ازمعافیت مالیاتی است، درسال مالی 92، 40 شرکت، 93، هزارو 300 شرکت و در سال مالی 94، دو هزارو 300 شرکت به سازمان امور مالیاتی معرفی و از معافیت مالیاتی بهره مند شده اند.
بهره مندی تقاضای 120شرکت دانش بنیان از معافیت گمرکی
معافیت گمرکی از دیگر حمایتهای قانونی از شرکتهای دانشبنیان است که بر این اساس 4 دسته محصولات مشمول معافیتهای گمرکی میشوند، تا کنون 200 تقاضا برای بهره مندی از این حمایت دریافت شده است که از این تعداد 120 تقاضا توانسته اند از این معافیت استفاده کنند.
کالاهای وارداتی برای مهندسی معکوس جهت ساخت نمونه مهندسی، واردات قطعات برای ساخت در حد نمونه اولیه تحقیقاتی، تجهیزات آزمایشگاهی تست و کنترل و ماشینآلات خط تولید مشمول معافیتهای گمرکی میشوند.
تایید 65 تقاضای شرکت های دانش بنیان برای استقرار در شعاع ممنوع شهرهای بزرگ
علاوه بر اینها در گذشته قانونی درخصوص ممنوعیت فعالیت شرکتهای دانشبنیان در اطراف شهرهای بزرگ مصوب شده بود که با مذاکرات انجام شده با سازمان محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت این مشکل با رده بندی زیست محیطی شرکت های دانش بنیان رفع شده است. بر اساس این توافقات شرکتهای دانشبنیان با دریافت رده بندی زیستمحیطی میتوانند در اطراف شهرهای بزرگ مستقر شوند، تاکنون 65 تقاضا در این زمینه برای استقرار در اطراف شهرهای مشهد، اصفهان و تهران به تایید رسیده است.
تایید تقاضای 200 شرکت دانش بنیان برای استفاده از تسهیلات خدمت سربازی
اعطای تسهیلات سربازی نیز از دیگر حمایتهای قانونی از شرکتهای دانشبنیان از سوی دستگاه های اجرایی است، براین اساس 390 شرکت تقاضای استفاده از تسهیلات سربازی را برای افراد کلیدی خود ارائه دادهاند که تقاضای 200 شرکت مورد تایید قرار گرفته است و به امور نخبگان نیروهای مسلح اعلام شده است. این افراد میتوانند با انجام پروژههای تحقیقاتی، نظاموظیفه خود را طی کنند که بر این اساس اگر شرکت همکار بخش دفاعی باشد، میتواند در آن پروژه دفاعی شرکت کند؛ ولی اگر شرکتی با بخشهای دفاعی مرتبط نبود، فرد موردنظر به دستگاههای دفاعی برای انجام پروژههای تحقیقاتی معرفی خواهد شد.
استقرار 20شرکت دانشبنیان در واحدهای مسکونی
با توجه به مذاکرات انجام شده با شهرداری تهران، استقرار شرکت های دانش بنیان در کاربری های مسکونی امکان پذیر شده است، در صورتی که شرکتهای دانشبنیان در واحدهای مسکونی معارض نداشته باشند، میتوانند مستقر شده و فعالیت نمایند. تاکنون 20 شرکت برای استقرار در واحدهای مسکونی به شهرداری تهران معرفی شدهاند. در نظر داریم این امر را در شهرهای بزرگ مانند اصفهان، تبرییز و مشهد نیز انجام دهیم .
علاوه بر این برنامه ها برنامههای حمایتی بسیاری نیز از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است که ازآن جمله می توان حمایت های صادراتی و تبادلات فناوری را نام برد، بر این اساس در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 19 برنامه حمایتی برای صادرات و تبادل فناوری در نظر گرفته شده است. ارزیابی آمادگی صادراتی، مشاوره صادراتی، آموزشهای بازرگانی و صادرات، اخذ گواهینامهها و مجوزهای بینالمللی، ثبت محصولات، داروها و علائم تجاری را از جمله برنامههای 19 گانه این معاونت برای صادرات و تبادلات فناوری نام برد. وی همچنین استفاده از خدمات آزمایشگاه های راهبردی با 50 درصد تخفیف را از دیگر حمایت های در نظر گرفته شده برای شرکت های دانش بنیان نام برد.
منبع : ایرنا