افتتاح شبکه ملی اطلاعات
افتتاح شبکه ملی اطلاعات
"دسترسی به اطلاعات با سرعت بیشتر، کیفیت بهتر و قیمت کمتر"
فاز اول شبکه ملی اطلاعات با شعار "دسترسی به اطلاعات با سرعت بیشتر، کیفیت بهتر، هزینه کمتر" در هفتم شهریورماه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد. شبکه ملی اطلاعات در کنار اینترنت با سرعت و قیمتی متفاوت در دسترس مردم قرار میگیرد.
با افتتاح این شبکه نیاز به برقراری ارتباطات داخلی بر بستر پهنای باند خارجی نیست. البته این به معنای عدم ارتباط پهنای داخل و خارج نیست و کاربران و حتی سرویسهای داخلی میتوانند همزمان به پهنای باند داخل و خارج دسترسی داشته باشند.
شبکه ملی اطلاعات در اصل علاوه بر تقویت کیفیت، سرعت و کاهش قیمت دسترسی به دادههای داخلی منتشر شده در اینترنت، مفهومی است برای تولید محتوای بیشتر داخلی.
این شبکه در نشستی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ابولحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، نصرالله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، علی اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیران بخش خصوصی بهویژه اپراتورهای ثابت و همراه افتتاح شد.
در فاز اول این شبکه اپراتورهای ثابت و همراه شامل آسیاتک، شاتل، پارس آنلاین، مخابرات، مبنا، افرانت، صبانت، همراه اول، ایرانسل و رایتل به همراه دو سرویس دهندهی ایرانی آپارات و تلوبیون فعالیت داشتهاند.
البته مدیریت این طرح بر عهدهی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمانها و شرکتهای تابعه شامل سازمان فناوری اطلاعات، شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در افتتاحیه شبکه ملی اطلاعات گفت: "هیچکدام از طرحهای افتتاح شده در هفتهی دولت از شبکه ملی اطلاعات مهمتر و حساستر نبوده است. من از همهی شرکتها، سازمانها و افرادی که در این کار سهیم بودند تشکر میکنم."
جهانگیری افزود: "هدف اصلی استقرار چنین نظامهایی جایگاه اطلاعات در عصر حاضر است. هیچ کشور و نظامی نمیتواند خودش را از عصر اطلاعات دور بدارد. قدرت و ثروت بر مدار اطلاعات میچرخد. همهی رویکردهای اقتصادی و سیاسی بر پایه دسترسی به اطلاعات است. هر فرصت بزرگی میتوانند تهدیداتی داشته باشد. هر علم و فناوری نوینی در دنیا اینگونه است و تهدیداتی دارد."
معاون اول رئیس جمهوری گفت: "در قبال این فناوریها و تهدیدات نباید دلواپس و نباید منفعل بود. باید درست تصمیمگیری کرده و در زمان حساس اقدام درست داشته باشیم. قدرت اصلی که ما را در مقابل تهدیدات محافظت میکند قدرت فرهنگی است."
جهانگیری تاکید کرد: "اطلاعات در این زمان در راس اتفاقات و تحولات دنیاست. در مقطعی تحولات بزرگ دنیا در دسترسی به انرژی بود ولی هم اکنون دسترسی به اطلاعت منشا اتفاقات و تحولات بزرگ است".
معاون رئیس جمهوری بیان کرد: "امروزه باید گونهای فعالیت کنیم که مردم و کشور به اطلاعت دسترسی داشته باشند. طراحی شبکه ملی اطلاعات تحول بزرگ و اقدام موثری برای کشور بوده است. سهم دولت در این شبکه ٢٠ درصد و سهم بخش خصوصی ٨٠ درصد است."
جهانگیری تصریح کرد : " " شبکه ملی اطلاعات نیامده تا سد راه دسترسی آزاد مردم به اطلاعات باشد. این دولت هدفش دسترسی شفاف و آزاد مردم به اطلاعات است. این شبکه برای دسترسی آزاد، آسان، ارزان و با کیفیت مردم به اطلاعت است."
معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرد: "ما باید سالها پیش دولت همراه و الکترونیکی را راه اندازی میکردیم. در بخشهای بانکداری، آموزش، سلامت و دیگر بخشها نیاز به ارائه خدمات و سرویسهای الکترونیکی هستیم."
او توضیح داد: "ایجاد این شبکه نیاز به تغییرات نرم افزاری داشته که کشورما جزو ۵ کشوری است که بیشترین تعداد مهندس فارغالتحصیل را دارد و این حجم مهندس فرصتی برای شکلگیری اشتغال در بخشهایی چون فناوری اطلاعات و ارتباطات در اختیار ما قرار داده است."
جهانگیری گفت: "زیرساختهای توسعه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و دلیلی ندارد مردم برای انجام کارهای اداری روزهای و ساعتها وقت صرف کنند. تقریبا تمام کشورهای توسعهیافته شبکه ملی اطلاعات دارند و ما باید به آنجا برسیم."
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: "در ابتدای دولت بررسی کردیم، آنچه در زیرساختها هست در شأن مردم نیست و از کشورهای دیگر عقب هستیم. دولت یازدهم در ابتدای کار دید که برای پیشرفت باید زیرساختهای مورد نظر را فراهم کرده تا مردم از این فضا بهرهمند شوند و کشور توسعه یابد."
واعظی ادامه داد: "از ابتدای دولت قول و قراری با وزارت ارتباطات و فعالان حوزه گذاشتیم که ما مسئول همهی فعالان حوزه هستیم نه تنها بخش دولتی. از همه شرکتهای دولتی و خصوصی از فعالیت در شبکهی ملی اطلاعات تشکر میکنم.شبکه ملی اطلاعات پروژه وزارتخانه نبود و همه شرکتها در آن نقش داشتند."
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: "اگر تحول در مرکز عالی فضای مجازی و حتی شورای عالی فضای مجازی نبود امروز شاهد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات نبودیم."
واعظی بیان کرد: "کسانی به ما در مورد شبکه ملی اطلاعات انتقاد کردند کسانی بودند که در زمان مسئولیتشان هیچ اقدانی برای راهاندازی این شبکه نکردند."
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: "شبکه ملی اطلاعات هیچ محدودیتی برای کاربر ایجاد نمیکند. ما شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کردیم تا محدودیت کاربران برطرف شده و خدمات قبلی و خدمات جدید را با سرعت بیشتر، کیفیت بهتر و قیمت ارزانتر دریافت کنند."
ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاح فاز نخست شبکه ملی اطلاعات گفت: "شبکه ملی اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی فقط در چارچوب جغرافیای داخل و محدود به ارتباطات داخلی در نظر گرفنه نشده و در حقیقت شبکهای است که خدماتی که میتواند در چارچوب فضای مجازی ارائه شود باید در آن محقق شود و منوط به خدمات داخلی نیست."
فیروزآبادی ادامه داد: "الزاماتی برای این شبکه تعریف شده که یکی از آنها امنیت است. امنیتی که در مقابله با حملات سایبری به خصوص خارج کشور انجام میشود.
در حوزهی کلمه ملی حقیقت این است که در برههای اگر خواستیم استقلال شبکه داشته باشیم بتوانیم. در بخش بعدی باید در چارچوب شبکه ملی اطلاعات بتوانیم خدمات به کشورها و ملتهای دیگر بدهیم مانند آمریکاییها که ارائه خدمات دارند و حتی میتوانند کشورها را تحریم سرویس کنند."
دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: "شبکه ملی اطلاعات نباید در داخل محدود شود و باید به خارج از کشور سرویس دهد تا به نوعی به قدرت سایبری برسیم. باید در حوزههای مختلف از جمله سرگرمی به کشورهای مختلف خدمات متنوع و خوبی ارائه کنیم."
فیروزآبادی اضافه کرد: "فراتر از امنیت بحث استقلال، ساختار، پایداری، مدیریت و همچنین بازار اقتصادی کشور است که در این شبکه در نظر گرفته شده است. حتی در مورد کیفیت و سرعت خدمات از جمله تاخیر کوتاه هم صحبت شده و خدمات ما به این سمت رفته و هم اکنون خدمات با تاخیر کم در شبکه ملی اطلاعات ارائه میشود."
به گفته فیروزآبادی، مدلهایی باید در کشور انجام شود تا بازار را بزرگ کند. مواردی مانند دیجیکالا و کافه بازار که کپی برداری از خدمات دیگر کشورها است این بازار را توسعه دادهاند و موفق بودهاند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: "ما باید به سمتی برویم که خدمات تصویری در شبکه ملی اطلاعات با عرضه با کیفیت خدمات VOD ارائه شود و استفاده از VOD و خدمات تصویری در کشور افزایش یابد."
منبع خبر : زومیت